Wie is Stans Styling?

 De eerste stap naar kleur en stijlcoach

Ik herinner mij het nog goed. Ik was 19 jaar en volgde een mode opleiding in Tilburg. In het 3e jaar ging ik op zoek naar een stageplaats en liep toen een prachtige kleding en interieur zaak binnen in Den Bosch. Daar werd ik aangenomen en leerde dat een juiste styling (de manier waarop jij je kleed) een goede afspiegeling moet zijn van wie je bent.

Maar vooral werd ik geïnspireerd door een collega, zij gaf kleur en stijladviezen. Nadat ik door haar was uitgenodigd voor een kleuradvies en een stijladvies zei ik, dit wil ik later ook en dan wil ik “het vak” van jou leren! Trots ben ik ook dat we nog steeds vriendinnen zijn!


Ik stel me graag aan je voor

Ik ben dit jaar alweer 20 jaar getrouwd met mijn man Yorick en moeder van 3 dochters, Britte (19 jaar), Carlijne (16 jaar)  en Rosalie (12 jaar). Zelf kleding maken is wat ik jaren met veel liefde heb gedaan en vond het heerlijk om me op deze manier flink creatief uit te kunnen leven op onder andere mooie jurkjes voor mijn dochters. Vanaf mijn 8e leerde ik al van mijn moeder kleding maken. Ik heb fijne herinneringen aan samen gezellig frutselen met stofjes en maakte al snel kleding voor vriendinnen. Ik ben haar zeer dankbaar dat ze mij dit heeft geleerd. Op zeer jonge leeftijd was ik dus al met styling bezig en met al deze kennis kan ik nu ook jou veel tips geven hoe je van jouw flops, tops kan (ver)maken!


Alles viel toen op zijn plek

Door een geluk bij ‘letterlijk’ een ongeluk ben ik mijn hart gaan volgen. Een onverwachte situatie leidde ertoe, dat het voor mij niet meer mogelijk was mijn werk, toen als consultant werving & selectie, voort te zetten. Mijn toenmalige werkgever bood me een opleidingsbudget aan en enthousiast ben ik verschillende opleidingen gaan volgen op de Schoonheidsschool in Antwerpen.

Wat heb ik genoten van deze tijd. Eindelijk verdieping leren in alles wat mij altijd het meest heeft geïnteresseerd. Alles viel toen op zijn plek. Mijn jarenlange ervaring als oa inkoopster bij Esprit Nederland, bedrijfsleidster van een mooie dames modezaak in de van Hoytemastraat in Den Haag, vele coupeuse werkzaamheden en mijn modeopleiding na de middelbare school. Met mijn diploma’s als kleur, stijl en imago coach én all round visagist was ik klaar om voor mezelf te beginnen!


Vaak raakt het me bij het leggen van het juiste kleurenpallet

Ik ervaar elk kleuradvies bij dames en ook heren als een uniek proces. Heel mooi om te mogen zien hoe langzaam, tijdens een kleuranalyse, de beleving ontstaat wat de juiste kleuren met iemand doen. En dan de balans die op het einde zichtbaar wordt bij het leggen van het juiste kleurenpallet met een vleugje make-up in de juiste seizoenskleuren, dan…Leer jij zelf zien wat bij jou past!

Ik, als werkende moeder van drie dochters, heb geen tijd om lang voor mijn kledingkast te staan of uren te shoppen. Dit doe ik dan ook beide niet. Toch voel ik me altijd goed in de kleding die ik draag!


Wil jij ook graag een kledingadvies?

Spreekt jou dit ook aan? Wil jij elke dag zeker zijn over je uiterlijke verschijning? Je onderscheiden uit de massa? Wil jij niet meer met miskopen thuis komen? Dan is een kledingadvies of workshop samen met je (schoon)zussen, vriendinnen, collega’s of clubgenoten zeker iets voor jou. Ik hoor graag, via mail of contactformulier, aan welk advies jij behoefte hebt,  en vertel je graag de mogelijkheden!

Kleurrijke groet,
Stans